שומרים על הגוף שומרים על הגוף
 
שאלה 348999
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

אוכל רק אוכל ביתי, איך אני יכול לשמור על איזון נכון בתזונה?

רוני בן 35 | כתב את השאלה ב-08/04/22 בשעה 11:31

אנשים מדברים רבות על איזון נכון של מזון. על כך שצריך לצרוך כ-60 גרם חלבון ביום, פחות מ-2000 קלוריות, כמות מוגדרת של ויטמינים ומינרלים וכדומה.

אבל ההרגשה שלי שכל זה מותאם ממש טוב לאנשים שאוכלים מקופסאות. יש לכם רשימה של רכיבים כתובה על כל יוגורט, כל גבינה, כל נקניקיה, כל וופל. אז קל פשוט לחבר הכל.

אני בא ממשפחה איטלקית (במקור) אז בעיה שלי שאני רגיל לאוכל רק מה שאני מכין. ואני מכין רק ממרכיבי יסוד וכמעט שלא קונה שום דבר חוץ מבשר גולמי, דג גולמי, חלב, קמח, שמן, סוכר, ביצים, ירקות וכד'. אפילו פסטה אני מייבש לבד.
בנוסף אני קונה גבינות פרמז'נו רג'נו ומוצרלה. מדי פעם קצת גבינות אחרות, תלוי מה אני מכין. מדי פעם קונה בשרים מעושנים אבל בישראל קשה למצוא. ריקוטה מכין לבד כי זה קל.

ואז... אין לי מושג כמה קלוריות יש בזה. אני אמור לשים כל צלחת של אוכל מוכן על המאזניים ולשקול? ואיך ממירים את זה לרכיבים?

לדגומה:
מנה ראשונה: צלחת אחת של מרק עוף פולני (כנפי עוף, גזר, בצל, מים, מלח. טיפה שמן לטיגון הבצל) - איך יודעים מה הערך התזונתי של זה?
מנה שניה: pesto gnocchi (סליחה על האטילקטית. לא יודע איך אומרים בעברית): קמח+קורנפול, חמאה, פרמז'נו, בזיליקום, אגוזים (אני משתמש בבוטנים), לימון, שמן זית, מלח, אוריגנו. - איך יודעים מה הערך התזונתי של זה?
קינוח: כוסית לימונצ'לו: וודקה, קליפת לימון, סוכר, מים. - את זה פחות או יותר אפשר לחשב. כי הקלוריות מגיעות רק מהסוכר, ואני יודע כמה אחוז סוכר שמתי.

או נגיד פיצה. כדור פיצה אחד הוא 250 גרם. את השמן זית מוסיפים 10 גרם ל 1 ק"ג קמח. אבל יתר הרכיבים (בעיקר גבינות) אני לא שם על המשקל, אני מודד לפי היד (בצק זה ה"מדע". התוספות זה "אמנות").
כל הטבלאות המוכנות שיש באתרים נראים לי לא אמינות: איך הם יודעים כמה שמן שמתי בריזוטו אם אני בעצמי לא מדדי? וזה לא משנה להם כמה אחוז שומן יש בפרמז'נו או אם זה 12 שנה או שנתיים? תמיד נותנים אותו מספר?

אני פשוט לא יכול עם כל המזון המוכן בקופסאות. הוא נראה לי תעשייתי בצורה לא מושכת. הדברים היחידים שאני יכול לקבל בקופסאות זה טונה (בלי שמן או תבלינים. רק טונה), פסאטה ושימורי פירות שלמים. אפילו ריבות מוכנות אני לא אוכל כי דוחפים לשם עמילן או ג'ליטין וזה דוחה אותי.
אז אני שואל: יש פה כאלה שמכינים אוכל בעצמם בבית ויודעים לתת טיפים לגבי ערכים תזונתיים?

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה
כשזה מגיע לבריאות... העצות שלנו יכולות לעזור, אבל לא מחליפות ייעוץ רפואי

עצות הגולשים (4) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "שומרים על הגוף"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות