אני זוכרת שכבר מגיל 15 רציתי לחזור לשנת 2005 2004, אל השנים שהייתי קצת יותר קטנה כי כבר הרגשתי שהדור מתחיל להיות נורא.
גדלתי בבית דתי וקיבלתי חינוך טוב תודה לאל, אני רוצה להגיד שאני מודה להורים שלי מאוד, כל החינוך שקיבלתי עזר לי להיות חזקה ולעמוד על שלי. כשהייתי בסביבה של ילדים שמקללים או בנות פרחות שמתייחסות בזלזול, לא למדתי מהם את הקללות את הזלזול וההתנהגות המגעילה, תמיד כיווצתי את המצח ולא הבנתי למה הם מדברים ככה.. מה זה בעצם נותן להם הדיבור המלוכלך, וההתנהגות המזלזלת והמגעילה, ככה יש להם יותר חברים ? כבוד ?
אני תמיד בתוך התמימות שלי עם הדיבור הנקי שלא מקלקל אפילו בכעס או ברגע שמישהו מרגיז אותי, אפילו לכתוב מילים גסות או קללות בהתכתבות אני לא מסוגלת.
אני שנים סביב אנשים כאלה וברוך ה' אני עדיין כמו שהייתי תמיד. אבל לפעמים אני מפחדת לאבד את כל זה.. את הנפש העדינה, הנשמה הטובה שמדברת יפה שנותנת כבוד לכל אחד שלא שופטת שאוהבת שמרחמת על כולם אפילו על נמלה .. להיות כמו שצריך להיות. נקייה מכל הלכלוך והזוועה שיש היום.
הדור הזה כל כך רדוד אני בדיכאון קשה לי, כולם עיוורים כולם בתוך השטויות לא שמים על אף אחד, כמעט אין אהבה ואין כבוד.. מפחיד לדבר עם אנשים. לפעמים אני מרגישה כמו ילדה בת 5 ליד ילדה בת 15. אפילו בת דודה שלי שהיא בת 13 אני מרגישה שהיא בת 20.
אני תמיד רוצה לשכוח את כל מה שקורה בדור שלנו, אם אני רוצה לראות סרטים אני מחפשת את הסרטים הישנים של השחור לבן או אפילו משהו של שנות ה2000. משהו כמו "קרובים קרובים" שאם היום מישהו רואה את זה היה אומר "אם השחקנים מתסכלים על זה היום, הם היו מתקפלים מבושה" כי ההומור והשיחות כל כך שונות ממה שיש היום..
והשאלה שהכי מטרידה אותי זה איך הורים צעירים יחנכו את הילדים שלהם בדור הזה ?
כבר במעון או בגן הילדים ממלמלים קללות ..
זה אפשרי לחנך את הילד בדרך שלכם כשהדור חזק ומדרדר יותר ?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות




















כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות






































2026