היי :
אז ככה, אני בת 18 ועוד בערך 4 חודשים מתגייסת.
אני ממש אוהבת קונדיטוריה, מתכננת לעבוד בזה בעתיד, וכבר מלא זמן אני חוקרת את התחום איך נכנסים אליו, איך מתקדמים, כמה מרוויחים, מה כדאי ללמוד, הכול.
כרגע אני עושה סדנאות אפייה לילדים ומקבלת הזמנות מלקוחות עוגות, מאפים, עוגיות, מה שצריך. אחרי הצבא אני רוצה ללמוד באסטלה בתל אביב עדיין לא סגורה אם זה יהיה המסלול המקצועי או הבינלאומי, זה תלוי בתקציב וגם אם ארצה לצאת לעבוד בחו"ל בהמשך.
יש לי סכום יפה שאני בונה עליו:
מהצבא, מענק שחרור, פיקדון, חיסכון של ההורים, חיסכון לכל ילד יוצא בערך 52,000 ש"ח.
בנוסף לזה, אני חוסכת לבד 1,000 ש"ח כל חודש עד גיל 22 שזה עוד 48,000 ש"ח.
לטיול שאעשה אחרי הצבא משהו קצר, לא ביג דיל, אני אשתמש רק במה שהרווחתי מהשירות ולא אגע בכל החסכונות האלה.
במהלך הלימודים 9 חודשים, אני מתכננת לעבור לגור עם שותפה ליד תל אביב לא ממש בתל אביב, כי יקר שם. השכר דירה שלי אמור להיות סביב 3,000 ש"ח. הלימודים הם פעמיים בשבוע, אז בימים הנוספים אני אעבוד בתחום וגם אמשיך להעביר סדנאות כמו עכשיו שנכון להיום מכניסות לי בערך 2,000 ש"ח בחודש.
אחרי הלימודים אני רוצה לעבוד 4 ימים בשבוע בקונדיטוריה, בשכר של 6570 ש"ח לשעה, שזה יוצא באזור ה־10,000 ש"ח ברוטו. ביום החופשי הנוסף אני ממשיכה לעשות סדנאות, שזה עוד בונוס של הכנסה חודשית.
אם בהמשך ארגיש שאני צריכה לגבות את עצמי בעוד תחום, או שהקונדיטוריה לבד לא מספיקה לי, אז אני גם שוקלת ללמוד צילום אוכל או הפקת אירועים זה לגמרי בכיוון שלי.
אני יודעת שיהיו שינויים בדרך, אבל אני ממש בטוחה בעצמי ובמה שבחרתי, ואני אעשה את המקסימום כי אני ממש אוהבת את התחום . אז ? מה דעתכם? ביקורות יתקבלו בברכה אך שימו לב שאני יענה לכם בהתאם
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות