מה שעובר עליי מה שעובר עליי
 
שאלה 353051
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

יש לי ביטחון עצמי נמוך מאוד ואני נלחץ מכל דבר קטן, איך אני יכול להתמודד עם זה?

מתוסבך בן 20 | כתב את השאלה ב-19/06/22 בשעה 16:18

אהלן. מאז שאני ילד ועד היום אני אדם מאוד ביישן בצורה שאני לחוץ מכל דבר קטן שיכול לגרום לי להסמיק או קצת להרגיש באי נוחות. למרות שבשכל אני מאוד בטוח בעצמי וחושב ומבין שבתור מי שאני הביטחון שלי צריך להיות הרבה יותר גבוה הבעיה שהרגש חזק יותר מהשכל. בקיצור חוסר ביטחון. (זה לא רק עם בחורות אבל בעיקר בחורות)
איך זה בא לידי ביטוי?
אני תמיד אחפש עבודה שהיא תהיה עם פחות לדבר עם לקוחות פנים אל פנים ואם אני אגיע לעבודה כזאת אז אני אחפש את המשמרות שיש בהם הכי פחות אינטרקציה עם לקוחות אפילו אם זה לעבוד לילות רק בשביל לא לראות אנשים.
אם אני אעבוד במקום שתהיה שם בחורה יפה זה מאוד יקשה עליי להתנהל הלחץ שירדוף אותי יהיה גדול כי בגלל שאני מסמיק או מתפדח משטויות אני אסמיק כל שנייה ואז אני אוכל את עצמי מבפנים או אהיה מתוסכל והתסכול גם יהיה איתי ביום ביום.
עוד דוגמא, אם עכשיו לקוח יבוא אליי ויגיד שמשהו לא בסדר ויתחיל להתלונן אני אכנס לפאניקה עם עצמי למרות שמה שהוא אומר זה על הז** שלי כי גבר מה אתה רוצה ממני אחייי אני כולה עובד פה שחרר לך למנהל או תבקש לדבר עם המנהל בקיצור.... אבל כמו שאמרתי הרגש חזק יותר מהשכל.
כל החוסר ביטחון הזה רודף אותי כמה שנים, כבר במהלך השירות שלי התחלתי כבר להתגבר על זה אבל אחרי השחרור (לא מזמן) הכל חזר אליי כמו פצצה ועכשיו המצב נהיה יותר גרוע. אני יודע שצריך להתמודד עם בעיה ולא לחמוק ממנה אבל כל פעם שהייתי מנסה להתמודד זה היה מתפוצץ לי בפנים. אני כבר במצב שאני לא מסוגל להרגיש בנוח בשום מקום שיש בו יותר מ10 אנשים שלא לדבר על קניון וכו נכון לאף אחד לא אכפת מהבן אדם שיושב במסעדה ואוכל המבורגר לא כולם מסתכלים עליי
ואני לא במרכז העולם אבל עוד פעם הרגש חזק יותר. יש קאץ, כשאני נמצא בזוגיות או שאני בעצבים הביטחון שלי קופץ מ10% ל110% וכל הבעיות נעלבות *אבל* אם אני נכנס לזוגיות אז הרבה מהחוסר ביטחון יכול לעבור לשם למרות שעד היום הייתי פעמים בזוגיות וזה היה קשר שהייתי רואה את הבת זוג פעם ב.. מסיבות כאלה ואחרות אז אולי זאת סיבה. בקיצור כשיש לי חברה הביטחון שלי עולה וכל בעיה כמו מה שאמרתי למעלה לא קיימת אבל בשביל בן אדם כמוני להתחיל עם משהי זה פרויקט. כל המצב הזה משגע אותי כי אם כמה שאני כלכך רוצה להכיר משהי זה מאוד קשה וזה ממש מעצבן כי שכלית אני מבין שדבר כזה אמור להיות הכי פשוט בעולם אבל הרגש שוב פעם חזק. עד היום ראיתי כמה פסיכולוגים בכל טווח הגילאים אבל רק לאחרונה ראיתי פסיכולוג בקשר לנושא הזה אבל הוא לא עזר לי אז הלכתי לשיטה אחרת cbt וכרגע אני בתהליך אני לא מרגיש שזה עוזר יותר מידי אבל סבלנות. אני יודע שהפתרונות שיכתבו לי זה תתמודד וכו גם אם הייתי רוצה זה לא פשוט כי נגיד להתחיל לצאת למקומות אין לי את החברים האלה אבל גם אני יודע שצריך להתמודד ולא להתחמק אבל אני מחפש לראות אם למשהו יהיה פתרון\תשובה יוצאת דופן משהו אחר כי תאמינו לי כל מה שתגידו אני יודע בגלל זה אני רוצה לדעת אם יש פתרון יצירתי או משהו שלא חשבתי עליו עד היום. ויכול להיות שתגידו תכיר חברים חדשים אז גם זה מאוד קשה לי כי אני בן אדם שקט לרוב ואין לי מושג איך להכיר את האנשים האלה.

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (5) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות