שומרים על הגוף שומרים על הגוף
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

נגזר עלי להיות מלאה? הפתרון היחיד זה להרעיב את עצמי?

אנונימית בת 22 | כתבה את השאלה ב-17/04/20 בשעה 18:20

אני מאובחנת עם שחלות פוליציסטיות, אחד מהתסמינים "הנחמדים" שלה זה השמנה
בגלל חוסר איזון הורמונלי ואינסולין לא תקין.
קצת פרטים טכניים-בבדיקת דם האחרונה שעשיתי האינסולין שלי היה מאוד נמוך ועם זאת רמות סוכר מעט גבוהות(101), כלומר הגוף שלי לא מייצר מספיק אינסולין ובגלל זה לא מצליח להתמודד עם פחמימות וסוכרים בצורה טובה, וזה מה שמוביל לעלייה התמידית במשקל.
עד גיל 15 הייתי במשקל יחסית תקין, ואז לאט לאט המחזור התחיל להיות לא סדיר והתחלתי לפתח עודף משקל. בגיל 16 התחלתי גלולות, שהשמינו אותי עוד יותר.
כל הזמן המשקל הפריע לי, ותמיד עשיתי אינספור דיאטות שלא צלחו הייתי יורדת כמה קילו ומעלה מהר מאוד.
בגיל 21 החלטתי להפסיק עם הגלולות והמחזור שוב נהיה לא סדיר, ואז בעצם גיליתי באולטרסאונד את השחלות הפוליציסטיות וזה הכניס אותי לדיכאון והחלטתי שאני מתחילה להרעיב את עצמי(בשילוב עם ספורט שאני עושה קבוע בלי קשר).
ירדתי 11 קילו בשלושה חודשים(מ73 ל62)אבל הרגשתי כל הזמן בלי אנרגיות, בלי מצב רוח, קצת כמו רובוט.
ועכשיו הגענו לתקופת הקורונה, מה שגרם לי להתחיל להכניס קצת אוכל לגוף ועליתי
3 קילו מאוד מהר.(שוקלת 65), למרות שאני מקפידה להתאמן בבית ועדיין לא אוכלת הרבה כמו בן אדם ממוצע, פשוט כל דבר הכי קטן שנכנס לי לגוף ישר גורם לי לעלות.
הכי מייאש אותי זאת העובדה שאני באמת לא אוכלת הרבה(ביחס לאחרים אחרי בדיקות רבות) והעובדה שאני מעלה במשקל זה פשוט לא מוצדק ולא תואם את מה שאני מכניסה.
אני בטוחה שאם הייתי אוכלת כמו בן אדם רגיל הייתי כבר 100 קילו.
בקיצור החלטתי שנמאס לי, אני לא מוכנה יותר לסבול את העודף משקל הזה, מגיל 15 לא הייתי בים, אני כל הזמן עם מכנסיים ארוכים גם בקיץ בגלל שאני מתביישת בגוף שלי.
תאמינו לי שניסיתי מלא, השיטה של לאכול בריא וכל זה פשוט לא עובד על הגוף שלי.
האם הפתרון היחיד הוא להרעיב את עצמי? כי זאת הדרך היחידה שהצלחתי להוריד באופן משמעותי. המטרה שלי זה להגיע ל50 קילו, ואני לא רואה את עצמי מגיעה לזה בדרך בריאה כי זה פשוט לא עובד.
חשוב לציין שזה נטו בשביל עצמי, בחיים לא היו לי בעיות חברתיות או בעיות עם בחורים, תמיד נמשכו אלי כי אני מאוד יפה(לא מתביישת להגיד), וגם לא בעודף משקל קיצוני..פשוט מלאה.
אני רוצה יום אחד להתעורר בלי נקיפות מצפון על כל דבר קטן שאני אוכלת, וללכת לים כמו אנשים רגילים ולהפסיק להתבייש בגוף שלי.
תודה למי שקרא. הייתי צריכה לפרוק.

מה הייתם עושים במקומי?

מרעיב\ה את עצמי.
 
1
משלימ\ה עם המצב.
 
12
  מצורף שיר רקע
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה
כשזה מגיע לבריאות... העצות שלנו יכולות לעזור, אבל לא מחליפות ייעוץ רפואי

עצות הגולשים (4) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "שומרים על הגוף"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות