מה שעובר עליי מה שעובר עליי
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

אני סובל במשך שנים מבעיה בדימוי גוף, איך להתמודד?

אנונימי בן 25 | כתב את השאלה ב-02/06/18 בשעה 13:24

אהלן אסק פיפל.
אני אשתדל לא למרוח יותר מדי אבל אני סובל כבר שנים מבעיה בדימוי גוף , הפרעת גוף דיסמורפית , אני עברתי טיפול פסיכולוגי CBT כי זה הגיע לרמות שאני כבר לא יכולתי לסבול את זה ואכן זה עזר במידה מסוימת אבל את התכלס זה לא שינה כי אני לא מסוגל להסתכל במראה בחדר כושר , או שאני הולך להסתפר , זה פשוט סיוט מתמשך החיים האלו עם ההפרעה הזאת.

אם לכל אחד מכם יש פריבילגיה ללכת להתאמן או להסתפר ולא להרגיש כלום אני פשוט מרגיש שאני באותם רגעים רוצה שהאדמה תבלע אותי , אני הייתי בעזה בצוק איתן חודש בתוך הבתים שם ואני לא הרגשתי חרדה כמו שתשימו אותי מול מראה.

רק לשם הבנה בזמן שאתם מסתכלים במראה ורואים את עצמם בתור גברים אני רואה את עצמי בתור נער בן 12 , לא מאחל לאף אחד את הסיוט הזה.

אם היה אפשרי הייתי כבר מזמן מסיים את החיים שלי באיזשהי דרך שאני יכול לא להכאיב להורים שלי אבל זה לא אפשרי ואני נאלץ לסבול יום יום ולאחל שאיכשהו אני אקבל איזה סרטן סופני שיגמור אותי ואני לא אצטרך להתמודד עם החיים בצל ההפרעה הזאת.
וכן לא מעניין אותי מה תגידו על זה שאני מאחל לעצמי את זה , לכו תשאלו בחורה אנורקסית (יש דימיון בין ההפרעות) מה היא מאחלת לעצמה ותבינו שאני עובר את הסיוט של כל אדם לראות את עצמו כמעווט לחלוטין , ילד שלא התפתח כגבר מבחינת מראה כשהכל בתוך הראש שלי ולמעשה אני נראה גבר נורמטיבי לחלוטין אבל אין לי אפשרות לראות את זה , כמו שאנרוקסית ששוקלת 30 קילו רואה את עצמה 80 , זה שריטה קשה במוח.
האמת היא שאני הייתי עם לא מעט בחורות בחיים שלי כשהצלחתי איכשהו להפריד בין ההפרעה לבין המציאות אבל אני כבר לא יודע איך לעשות את ההפרדה כי המציאות חזקה מהכל ולא משנה מה כל עוד אני חי ככה אין שום סיכוי שאצליח להיות כמו כל בן אדם נורמלי באמת.

אני בנאדם נורמטיבי עם חברים ושהיה עם לא מעט בחורות , אני יודע לדבר עם אנשים אני לא איזה אאוטסיידר שמנותק , אני יותר גבר מכל בנאדם שאני מכיר שבכלל הצלחתי להתמודד עם הדבר הזה עד היום ולנהל חיים תקינים סך הכל , אנשים אחרים או מתאבדים או מנותקים מהעולם בגלל הסרטן הנפשי הזה.

קיצר אני לא מבקש שתגידו לי כל מיני עצות בנאליות כי זה לא יעזור אני צריך עצה פרקטית שתגיד לי איך אני מתמודד עם זה ואולי איך אני מנתק את עצמי מהעולם כי חלאס נמאסו עלי החיים בצל ההפרעה הזאת , שימות העולם זה לא אכפת לי כבר.

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (3) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות