מתבגרים מתבגרים
 
שאלה 163850
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

אני שקרן, ברירת המחדל שלי היא שקר ואני בחיים לא אספר לאף חבר או בן אדם אחר את האמת

שם בדוי בן 17 | כתב את השאלה ב-04/04/17 בשעה 17:33

אני ילד בן 16 ( בעוד כמה ימים 17 ) שנתון למציאות קצת קשה מבחינה כלכלית, משפחתית וחברתית. המילה שקר היא חלק מאוד גדול אם לא הכי גדול בחיים שלי.
בחים שלי אני משחק תפקיד של בן אדם אחר,שלא כמו כולם התפקיד אצלי קיצוני מעט.
כפי שהזכרתי בהתחלה יש לי ולמשפחתי קשיים כלכליים, אף אחד מהחברים ומהחברים הקרובים שלי אינו מודע לכך ואפילו להיפך, כולם חושבים שהמצב הכלכלי שלי ושל ומשפחתי נורא מזהיר ואני יכול להבין אותם כי זה מה שאני משדר.
כשאנשים ישאלו אותי שאלה אני בכלל לא אחשוב על התשובה, אני אחשוב על מה אני רוצה שהשואל ישמע. שקר, "ייפוי המציאות", הגזמה או כל סוג אחר של תשובה בכלל לא מעניינת אותי.. אני פשוט עונה. אקח לדוגמה מקרה בו ילדה שאני מחבב שאלה אותי כמה עלה סאגווי חדש שקניתי ועניתי מחיר שהוא כפול מהמחיר המקורי מבלי לחשוב בכלל. פה למשל חשבתי על התובנות שהיא תסיק מהמחיר של הסאגווי וביניהם על המצב הכלכלי שלי. אני כמובן עניתי מחיר מאוד גבוה כי היי, מי לא אוהבת ילדים עם כסף ( לא אומר שזה גורם מכריע, אני פשוט אומר שזה מוסיף ).
אני תמיד מחפש שאנשים יתלהבו ממני ולכן כששואלים אותי דברים על דברים שאני עוסק ביניהם אני כמובן אקצין את הדברים הטובים יותר ואמתן את הדברים הפחות טובים, בין אם זה כרוך בשקר גס או לא ( בלי לעפעף בכלל ).
אני ניסיתי לעבוד על על עצמי.. זה פשוט לא הולך. אני כבר רגיל לזה.
אחת ההשלכות של עניין השקר הוא שאני נהייתי מומחה בזיהוי שקרים ולצערי העניין הזה יוצר הרבה מצבים בהם אני מזלזל באנשים או מנסה לחפש אותם ואת השקרים שלהם.
אני רואה את כולם כמוני, אני רואה את זה כ"חיים האמיתיים". כשאנשים מספרים לי דברים אני לא מאמין להם, ואני מנסה לחשוב מה הם רוצים שאני אבין מהבלה בלה שהם מספרים לי.. אני גם מכיר את עצמי ואני יודע שבחיים לא אספר את הדברים שאלה שהנחתתי פה לחברים שלי למרות שיש לי הרבה חברים טובים מאוד שיודעים לשמור סוד.
אני משקר בכל מצב אפשרי, כל עוד אני לא מוצא שום קשר בין הבן אדם שאני מספר לו את השקר לבין מצב בו הוא מגלה על האמת. ( וכן, לפעמים מתפקשש )
אפשר לקרוא לי חרטטן, שקרן, מגזימן, או כל הדברים האחרים.
ואפשר גם לנסות לעזור לי לצאת מזה למרות שאני רואה בזה המון צדדים חיוביים.
נתתי פה חתיכת מגילה שהיא אפילו לא פסיק ממה שרציתי לספר. אני מאוד אעריך אנשים שיקראו את הכל וייתנו לי עצות. תודה מראש :)

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (1) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות