היי לכולם, קוראים לי שני אני בת 18. לפני כשבוע חזרתי לארץ לאחר שהייה של שלושה וחצי חודשים בארצות הברית, כמתנה לסיום התיכון.
לפני יותר מחצי שנה קיבלתי את המנילה/מנילא/איך שלא כותבים את זה, שכללה תפקידים ברמה גבוהה בהתאם לנתונים שלי שגם הם יחסית גבוהים - 54 קב"א , 70 דפ"ר, ו64 פרופיל (בגלל שאני שוקלת מתחת לחמישים קילו).
באופן כללי לא הייתי ממש מרוצה מהמנילה/א, אבל היא כללה תפקידים למשרד הביטחון ומודיעין חיל אוויר שדווקא כן עיניינו אותי.
התמיינתי לאיזה שהוא תפקיד אחד, מיון שגם לא עברתי וגם לא הייתי מעוניינת בו, משהו של חיל תקשוב/ מחשוב.
רק אחרי כמה חודשים טובים פנו אלי ממשרד הביטחון והתחלתי את המיונים אליהם, ונאמר לי במפורש שכל עוד אני במסלול שלהם, אני משוייכת אליהם, גוף חוץ צבאי, ולכן אני לא אקבל שום מיונים מהצבא. את המיון הזה עשיתי ממש לפני שטסתי, ולמרות שהחלטתי שאני רוצה לחתום ויתור אמרתי שאני כרגע אשאיר את זה ככה בעיקר כדי שלא יטרידו אותי עם מיונים בזמן שאני בחול וגם כי לא הייתי הכי בטוחה אם אני רוצה או לא.
כשהייתי בארצות הברית, שלחו לי מיון מהצבא (!), לתפקיד שכמה חודשים קודם לכן התקשרו אלי במיוחד להסביר לי עליו ולשאול אם אני מעוניינת ואמרתי שלא (!!). מכיון שלא הייתי בארץ אמא שלי פנתה אליהם בפקס והסבירה את המצב ולהגיד שאני לא יכולה להגיע למיונים, בדיוק כמו שהתבקשתי לעשות בטלפון (דבר שדאגתי לעשות עוד לפני שטסתי.)
בנוסף, הגיע מכתב שהודיע שלא התקבלתי למשרד הביטחון, אבל זה קרה רק כחודש אחרי המיון מהצבא.
כשחזרתי לארץ, כמובן אחרי שלא הופעתי למיון הקודם, קיבלתי אסמס שקבע שהשיבוץ שלי הוא פקידת לשכה.
כשהתקשרתי מבוהלת ומוטרדת עד מאוד למערכת של מיטב, הגברת המאוד נחמדה שענתה לי, אמרה שזה התפקיד שלי ושאין מה לעשות, שבגלל שלא הגעתי למיונים זה התפקיד שנקבע לי, שאני יכולה לנסות לשלוח פקס אבל לפי דעתה זה לא ישפיע בכלל (!!!!) ושאני אתגייס, ואחרי הטירונות או בזמן הטירונות אני יכולה להגיש איזה טופס, 55 אם אני לא טועה, ולהגיש בקשה מיוחדת לדבר עם משקית ת"ש שתשנה לי את התפקיד.
אני מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד לא מרוצה, בלשון המעטה.
כשהסברתי לה את כל המצב, ואת העובדה שאני מתגייסת רק במרץ, ושבמנילא קיבלתי תפקידים גם של מודיעין חיל אוויר אז למה לא קיבלתי שום זימון לזה, התגובה שלה הייתה שאני הייתי צריכה להתקשר ולבקש שיישלחו לי זימון !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איפה בדיוק זה רשום?!??!?!??!?!?!?
אחרי שהסברתי לה שכן התקשרתי לשאול בנוגע למיונים וענו לי להיות סבלנית ושזה יגיע, היא התחילה להתעצבן ולהרים את הקול ואמרה ש"על סמך זה שהיא מדברת עם אלף מתגייסים ביום היא יכולה לתאר לעצמה איך השיחה הלכה ושכנראה סתם אמרתי שאני מחכה ולא מגיעים שום מיונים כבר כמה חודשים אז מה קורה עם זה?". בקיצור הבחורה הייתה מאוד מועילה, בעיקר בלהרגיע.
אני לא יודעת מה לעשות, אני ממש לא מעוניינת להתגייס בתור סתם פקידה, זה בזבוז של שנתיים מהחיים שלי! אני כל כך מתוסכלת, בעיקר שיש עוד כל כך הרבה זמן עד הגיוס שלי אז אין סיבה שלא יהיה לי זמן למיונים!!
מה אפשר לעשות? איך משנים את החרא הזההההההה ? עם מי מדברים ???
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות