במהלך שירותי החובה בצה״ל לקחתי פעמיים הלוואות לטווח של שנתיים בצורה שכל המשכורות הקטנות של הצבא במשך שלושת השנים נבלעו לכיסוי ההלוואות, כמובן שההלוואה לא היתה בשבילי.
לפני חצי שנה סיימתי את שירותי החובה בצה״ל, קיבלתי מענק על סך 12 אלף ש״ח והמשכתי 3 חודשי קבע, לאחר השחרור ישר התחלתי לעבוד בלי חופש, ועד היום כל המשכורות של העבודה ושל הקבע כולל המענק הלכו לחובות המשפחה,
אחי הגדול גם אותו סיפור, השתחרר לפני שנתיים וחצי, התחיל לעבוד, ומאז כל המשכורות שלו הלכו לחובות המשפחה, רק שהוא לא עשה כלום נגד זה.
אני לא מוכן להמשיך ככה, זה כואב לי לראות את כל הסכומים האלה, שאני עובד בשבילם כל כך קשה, פשוט נלקחים ממני, ואין לי יכולת לצאת לטיול של אחרי צבא, ללמוד לפסיכומטרי, לשפר בגרויות, אפילו רציתי לקנות לי אופניים חשמליים ולא יכולתי.
העניין הוא שכל הסיפור הזה הפך לסוג של הרגל, לאמא שלנו יש גישה מלאה לכל חשבונות הבנק ופשוט שחסר כסף היא לוקחת מאיתנו, ואף פעם לא ממש יצא לנו לדבר איתה על הנושא הזה, כמה פעמים רמזתי לה, והיא אמרה שאין לה ברירה וזה כואב לה שהיא צריכה לקחת מאיתנו.
אני רואה את ההורים שלי בבית לא עובדים ולא עושים כלום כדי למנוע את המצב הזה וזה מטריף אותי, אבל אני מרגיש לא בנוח לבוא ולדבר איתם על הנושא הזה באופן ישיר.
מה לעשות?? אני אובד עצות.. אני לא רואה את המצב הזה נכמר בזמן הקרוב, מפחד למצוא את עצמי כמו אח שלי שעובד יותר משנתיים לא בזבז על עצמו כלום ויש לו מינוס בבנק, ואפילו לא התחיל ללמוד...
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות