היי.
אני בת 15 ויש לי שבע חברות מאוד טובות שאנחנו חבורה כזאת שתמיד ביחד כבר מהיסודי עד היום. בשנה האחרונה חברות שלי החליטו לעשות מסורת כזאת שכל פעם שמישהי חוגגת יום הולדת, אנחנו נלך לאכול במסעדה- כל פעם מסעדה אחרת. בפעמים הראשונות זה היה נחמד, אבל לאט לאט הבנתי שפשוט אין לי כסף ל"מסורת" הזאת. בכל פגישה ופגישה המנה שהזמנתי נהייתה קטנה יותר, פעם אחת הזמנתי רק שתייה ופעמיים האחרונות לא הזמנתי כלום. פשוט אין לי, לאמא שלי או לאבא שלי כסף בשביל הדברים האלה, אנחנו באמת כמעט מרוששים.
לגבי עבודה- אני לא יכולה לעבוד מסיבות אישיות שאני באמת לא רוצה לפרט פה, אבל תאמינו לי שאם יכולתי לעבוד ולהרוויח את הכסף ולבזבז אותו על בילויים- הייתי עושה את זה ובשמחה.
הפסקתי לבקש כסף מאמא שלי מזמן, כי אני יודעת שזה שובר אותה שאני לא יכולה לבלות כי אין לה כסף.
חוץ מזה, חברות שלי תמיד מספרות לי על בגדים חדשים שהן קונות, מקומות שהן טסות אליהן וכל מיני פינוקים שההורים שלהן נותנים להן, ואני מפרגנת אבל מבפנים אני מתה מקנאה!
מה כדאי לי לעשות? לספר לחברות שלי, אולי הן יבינו אותי וננסה למצוא תחליף למסעדות? או לא לספר להן? אני מפחדת שיירחמו עליי או מצד שני מפחדת שהן לא יבינו, כי אני יודעת שלאף אחת מהן אין בעיות כספיות בבית. תודה מראש.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות