אני בקרוב בת 19, קיבלתי פטור רק באוקטובר האחרון שדיי תקע אותי. לא רציתי להילחם בצהל יותר ממה שכבר עשיתי כי האופציה היחידה הייתה להתגייס כשאני כבר אהיה קרובה ל20. מפה לשם, הגעתי לעמותת שילה והתמיינתי בצורה מיידית למשרד הביטחון. מאז החטיבה רציתי לעסוק במחשבים. סיימתי 10 יח"ל מחשבים עם 98 מוצע, התקבלתי לדבאופס בצה"ל ואפילו לעתודה בהנדסת מחשבים לפני שקיבלתי את הפטור ובאמת שממש רציתי סייבר או משהו שקשור בתכנות, פיתוח וכדומה.
לצערי, עשיתי את המבחנים והכל ועברתי את כולם, ויש לי נתונים שמתאימים לסייבר במשרד הביטחון אבל אין תקנים, והתקנים יפתחו רק בספטמבר וקשה לי להיות מובטלת בבית כשכל החברות מתגייסות.
אז הסכמתי בלית ברירה לתפקיד ביטחוני אחר, אמרו לי שרצו אותי שם מאוד, באגף הביטחון במשרד הביטחון. לפי מה שהבנתי יש 20 אחוז עבודה משרדית ו80 אחוז של עבודה בפועל כמו הנפקת תגים, ייעול מנגנוני שמירה ואבטחה, קשרים עם כלל האגפים והמשרדים לצורך ביצוע תפקיד, דיונים בכל מיני נושאים ועוד שלא ממש הבנתי וחלק היה מסווג. יש אפשרות להתקדם ולהיחשף למידע יותר מסווג ולהתפתח, ועל פניו התפקיד נשמע טוב, אבל לא בשבילי. כל כך רציתי סייבר ופיתוח וזה אכזבה כל כך גדולה שאני לא אוכל להעביר את השירות שלי שמה. אני מרגישה שזה תפקיד נחות ומפחדת שאנשים יזלזלו בי כי כולם ידעו וגם החברות שרציתי סייבר ושיש לי ציונים טובים ועכשיו שהם יראו שקיבלתי משהו אחר הם ילגלגו לי או יסתכלו עליי מלמעלה כזה. יכולתי לחכות שיפתחו תקנים אבל לא עשיתי את זה כי אין לי שנה לבזבז. קשה לי להגיע לתפקיד שאין לי שום מוטיבציה אליו ושום זיקה, וקשה לי לחשוב שכל מה שעשיתי בתיכון וכל המבחנים שעברתי ילכו לשווא.
אני מפחדת שזה לא יועיל לי בשום דבר בחיים, ולא יתרום לי בכלום. ממש רציתי לעשות תואר ואז להגיד שיש לי ניסיון מהשירות, אבל אין לי, אני אפילו מתביישת בתפקיד הזה. עוד לא התחלתי, אני אמורה להתחיל בקרוב ובדיוק מילאתי את הסיווג הביטחוני.
מצד שני, אמא שלי אומרת שזה טוב להיות חלק ממשרד הביטחון וליצור קשרים כדי שאוכל אחרי התואר אולי לחזור לשם, ויהיה לי ניסיון ניהולי שזה תמיד טוב. אבל ממש קשה לי להשלים עם זה שזה פשוט לא מה שרציתי.
מהניסיון שלכם, אפשר אולי יהיה להחליף תפקיד בהמשך?
האם למישהו גם קרה שהוא קביל תפקיד שהוא ממש התאכזב ממנו אבל בסוף היה ממש מרוצה לגביו? התפקיד הזה תרם לכם במשהו?
ולגבי דירות שירות, למה לצפות? אני לא דתייה אבל ביקשתי להיות עם דתיות כי אני שומרת כשרות. אני גם אהיה בקריה מטעם משרד הביטחון אז יש למישהו ניסיון עם הדירות? חלוקת חדרים? כמה בדירה? הדירות סבירות? משכורת? שעות עבודה וימים? הבנתי שחוזרים הבייתה בסופ"שים האם זה מיום חמישי בערב או מיום שישי בבוקר?
ואחרון, אחרי השחרור כשאעשה תואר, האם אהיה עם נתונים פחות טובים מאדם שעסק בתחום המחשבים בשירות? כי אני מניחה שהתואר דיי מחסה מבחינת חומר את מה שעושים בשירותים השונים, אבל השאלה מבחינת ניסיון. האם ניסיון טכנולוגי בשירות הוא מזמין יותר מניסיון ניהולי בסגנון של התפקיד שלי? אמרו לי פשוט שזה תפקיד שנותן ניסיון בניהול וארגון וכל מיני דברים שאני לא זוכרת. אם אני ממש אשנא את התפקיד, יש אפשרות כזו לעבור?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות