מה שעובר עליי מה שעובר עליי
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

מתלבט מה לעשות מבחינה כספית בטיול הגדול

שגיא בן 22 | כתב את השאלה ב-16/02/22 בשעה 15:55

מה הולך?
קוראים לי שגיא, השתחררתי משירות קרבי בצנחנים בקיץ האחרון. עזבתי את הדת איפשהו לפני הצבא והיו חסרות לי הרבה חוויות לדעתי בילדות. אני עובד בעבודה מועדפת במשתלה של המושב, בשביל להוציא את המענק של 10,000 השקלים נשארו לי בערך חודשיים וקצת. יש לי חבר טוב מאוד מהצבא שקבענו עוד בימים הגשומים בסוללות על הגדר בעזה שנטוס ביחד אחרי הצבא. הבחור מתחיל מכינה ללימודים ביוני אז הוחלט לעשות טיול של חודש וקצת בערך במרכז אמריקה. אז זה נשמע לי סביר, חשבתי גם להתחיל לימודים בקרוב. אבל אז הבנתי שאין לי באמת לחץ, התחלת להסתכל על החיים שלי בתור החיים שלי ובלי השוואות, לחיות חיים שמתאימים לעקרונות ולמטרות שלי ובא לי טיול ארוך. ״הטיול הגדול״. זה יעזור לי לגבש דעה, לעכל את כל החוויות שעברתי ובכללי חופש לנפש. זה הגיל והזמן. מה שקורה, זה שאין לי מספיק כסף.. אני טס עם 22 אלף שקל, זה כל מה שיהיה עליי (כמובן שכבר שילמתי על ביטוח וכרטיס הלוך- חזור). אי אפשר לבטל את הכרטיס חזור (הוא ממרכז אמריקה), בתכנון שלי זה היה להיות עם החבר היקר חודש, משם להתחבר לישראלים ולרדת לקולומביה ומשם להתגלגל בגל היורד בצורה רגילה. העניין הוא שזה סכום ממש מועט ואני כנראה הולך להתקע באמצע או להתכלב בצורה קיצונית (זה לא שבניתי על מסעדות יותר מדיי, אבל לא בא לי להיות בטיול ולהרגיש שאני בשבוע שטח בוייב). בקיצר, אני צריך עשרת אלפים שקל בערך, ממה שקראתי והבנתי, אולי אפילו יותר כי אצטרך כרטיס חזור לישראל בסוף, בשביל לטייל בצורה נורמאלית. האופציות הן כאלה - לקחת הלוואה מהבנק, להחזיר אותה בעוד חצי שנה - זה אומר שאני חוזר, ממשיך מועדפת מוציא את המענק ועוד קצת ומביא הכל לבנק. מה שאומר שאני מטייל עם הכסף, כמו שצריך. אבל לא בא לי להתחייב לגוף ועוד לבנק שהם כלבים גדולים.
אופציה אחרת, זה לטוס עם החבר, לחזור לארץ לעבוד שוב ואז לטוס שזה קצת הרבה מטופש, כי אני כבר שם. באווירה, ביבשת, בהכל. אבל מבחינה כלכלית זה סבבה פלוס.
אופציה שלישית - זה לטוס ככה, לחיות בקצת קמצנות, אולי אפילו לעבוד שם ובמקרה הכי גרוע לבקש מאחותי (היא הציעה מעצמה כי היא תומכת בטיול הגדול בגלל שהיא פספסה לטענתה) הלוואה של 6 אלף, שזה יהיה בתכלס בערך הסכום שאיתו אשלם על הכרטיס חזרה לארץ ועוד אעזר בו לקראת הסוף וכמובן אחזיר לה אותו יחסית מהר. אבל עדיין, היא נשואה עם ילדים וזה להכנס לה בדינמיקה עם בעלה, ובכללי, זה עדיין לא יהיה ממש מספיק.

מה אומרים? מומלץ כאלה שיודעי דבר ומכירים את הסכומים. אציין - אני לא הולך לקנות כרטיס חזור, לא הולך להגביל את עצמי בזמן. אבל מצד שני, אני לא הולך לחיות ברמה שלא מתאימה לכיס. ואני גם לא מסומם גדול, קצת ירוק ולא יותר ככה שהרבה כסף על סמים אני לא אוציא אז זה בתחשיב. מבחינת ציוד קודם - יש לי כבר מוצ׳ילה ומכנסי טיולים, צריך לקנות רק נעליים ולהאריך את הביטוח אבל אני מניח שעוד אספיק לשלם על זה מהכסף של המשכורת של לפני הטיסה.

מה לעשות?

לטוס ולחזור ולטוס
 
3
הלוואה מהבנק של 10-12 אלף
 
0
תזרום, אחותך תעזור
 
1
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (3) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"

חדשות במדור
אקראיות במדור

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות