היי, אז ככה, ישר אחרי התיכון המשכתי ללמוד יג יד הנדסאי אלקטרוניקה וגוייסתי לצהל כשאני כבר הנדסאי מדופלם. יש לציין שבלימודים די נהנתי אבל בשירות הרגשתי שאני לא ממצה את כל מה שלמדתי בתפקיד משעמם . השתחררתי לא מזמן, ואני נמצא בסוג של מחלף ענק עם המון יציאות וכיוונים.
אני שוקל לעשות תואר במשהו,
יש לציין בנוסף שאני צייר, ואני זוכר את עצמי בגיל צעיר מצייר נופים ובניינים ועולם האדריכלות לפעמים מושך ומסקרן אותי. בגלל זה אני חושב ללמוד אדריכלות אבל החיסרונות העיקריים שמונעים ממני הם כמות השנים ( 5 שנות לימוד ועוד 3 שנות סאטז), להגיע לשוק תחרותי עם מלא אדריכלים אחרים גם ככה מצב האדריכלים בשוק הוא לא טוב, חוסר תעסוקה, להסתפק בשכר די נמוך ולפגוע בסביבה עם כמות הבנייה הלא נורמלית של השנים האחרונות בארץ.
אפשרות שנייה ללמוד אדריכלות נוף שזה תואר של 4 שנים והעבודה יותר מתמקדת בתכנון גנים ופארקים וזה גם מעניין אותי, אבל החיסרונות העיקריים הם שמזלזלים במקצוע הזה בגלל הבנייה המאסיבית, המקצוע פחות נחשב והשכר לא משהו.
אפשרות שלישית להשלים למהנדס אלקטרוניקה וחשמל או ללמוד הנדסת רפואית שאלה תארים ארבע שנתיים, עם יותר ביקוש, עבודות בטוחות וחיוניות, ושכר טוב, אבל אני לא בטוח אם זה יהיה מעניין פרקטית לעבוד בזה (חושש שיקרה לי כמו שקרה לי בצבא)
אפשרות נוספת פשוט לא ללמוד מקסימום לעשות קורס של הייטק ולהיכנס לשוק העבודה, או להישאר כהנדסאי.
אני רוצה מאוד להתחיל ללמוד השנה אבל מתקשה לבחור, מצד אחד חשוב לי לבחור תואר שיספק אותי, שאני אהנה ממנו, שיהיה מעניין, אבל מצד שני שיהיה בו ביקוש, עבודה, ושכר טוב.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות