היי לכולם :)
השתחררתי בנובמבר ואני מתחיל ללמוד באוניברסיטה באוקטובר הקרוב. לאחר שהשתחררתי הספקתי לעבוד רק חודשיים בעבודה שנחשבת מכניסה מאוד למשוחררים, אך בגלל הקורונה נאלצתי לא לעבוד ולא לקבל דמי אבטלה במשך שלושה חודשים, עד שבנס מצאתי עבודה. העבודה שאני עובד בה כרגע היא בערך 75% משרה ולא מכניסה יותר מדי, אבל לא הצלחתי למצוא משהו יותר טוב לצערי. התכנית המקורית שלי הייתה לחסוך 50 אלף לשנה הבאה, וזה אחרי שהורדתי הוצאות כמו טיולים בחו"ל שתכננתי. בגלל הקורונה התכנית המקורית די נגנזה ואאלץ להתחיל את אוקטובר עם 35 אלף, וזאת בהנחה שלא יהיה עוד סגר ואמשיך לעבוד עד אז.
רציתי לשאול כמה שאלות:
1 . האם בהתחשב בנסיבות סכום של 35 אלף בגיל 22 זה מכובד? יש לציין שגם משכתי את הפיקדון הצבאי לחשבון (שחררו את זה עכשיו בגלל הקורונה), האם זה מעט מדי להתחלת לימודים באוניברסיטה? ההורים יכולים לעזור אבל לא רציתי להגיע למצב שהם עוזרים לי יותר מדי ושאני תלוי בהם..
2. איך כדאי לי לחלק את הכסף? האם כדאי לפתוח קופת גמל להשקעה או שבתקופה הזאת כדאי שהכסף יעמוד ולא יספוג הפסדים? מאמין שבמהלך הלימודים אאלץ למשוך כספים מהקופה, כך שהיא לא תהיה לטווח יותר מדי ארוך. אמנם אעבוד תוך כדי הלימודים אך במשרה מאוד חלקית כי התואר אינטנסיבי, אז אני מאמין שאאלץ למשוך כספים פה ושם.
3. במידה ואני פותח קופת גמל להשקעה, האם זה משפיע על המסגרת שהבנק נותן לכרטיס האשראי שלי (כרגע יש לי 8000), ועל הנכונות של חברות האשראי להנפיק עבורי כרטיסים חוץ בנקאיים שמקנים הנחות וחברות במועדונים (כרטיסים לסטודנטים, לסופר וכו')
תודה לעונים :)
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות




















כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות






































2025