לאחרונה (שנתיים) פיתחתי תחביב חדש. אני אוהב להכין ריבות וקונפיטורות ביתיות, טבעיות ב-100% ללא חומרים משמרים ושום חומרי קרישה. בנוסף, אני מכין ליקרי פירות משובכים מרכיבים טבעיים.
את המצרכים אני אוסף לבד ביער, בקיבוצים או בעיר שלי(אתם תופתעו כמה אנשים יש ששמחו לתת לי "לעזור להם" עם עצי לימון ותפוז שיש להם בגינה. הם לא יודעים מה לעשות עם כל היבול). השגתי/קטפתי שזיפי פרע, פטל שחור, תפוזים, קלמנטינות חמוצות כמו החיים, לימונים, רימונים, תותי שדה פרע, אוכמניות, תפוחי עץ, חבושים ועוד. קונה רק סוכר לבן ולפעמים מוסיף מים.
התוצאות מעל ומעבר. הטעם מעולה, מחזיק ללא קירור שנה שלמה, בריא יותר מכל הקקה שקניתי בסופר (בסופר זה סוכר, ג'לי עם חומצת מאכל ותוספת פירות וצבע). ניסיתי לשחק קצת עם רמת הבישול, כמויות סוכר ביחס לפרי. ניסיתי לרסק בבלנדר מול להשאיר חתיכות פרי. יצאו לי מלא דברים וכולם מעולים. כמו שאתם בטח כבר הבנתם, אני מתלהב מהעיסוק הזה.
יצא לי יותר צנצנות ממה שאני יכול לאכול בשנה. וזה עוד כשאני מחלק מתנות לכל המשפחה (כולם אוהבים להזמין אותי לבקר כי אני תמיד מביא צנצנת עם ריבה חחח).
אני בקלות משלש את כמות הייצור בשנה: עד כה אספתי פירות רק בכמות קטנה לצורך אישי. אני בקלות יכול להשיג פי 2-3 ממה שהשגתי עד כה. והבישול של הריבה לוקח בדיוק את אותו הזמן: רק צריך סיר גדול יותר. השאלה היא האם אפשר להפוך את זה לעסק ואיך?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות