קראתי באינטרנט המון לגביהם,אני מצליח להבין אותם.
לא מזמן הלכתי לחדר כושר ואמרו לי שאני לא יכול להתאמן בגלל שבנות מתאמנות, אמרתי מה הקשר אני רוצה להתאמן איך אני מפריע זו זכותי. השיבו לי כי המתאמנות לא מרגישות בנוח שגברים בוהים עליהן בזמן שהן מתאמנות וזה מפריע להן ולכן קבעו בחדר כושר שעות אימון לנשים.
אם חרדי יגיד את אותו דבר ישנאו אותם ויגידו לו זכותה להתלבש איך שבא לה.
אני מסכים שלקרוא שיקסע לבחורה ולרדוף אחרי בחורה ולקרוע לה בגדים זה לא ראוי, אך גם ללכת למקווה להתרחץ בביקיני עבור החרדים זה גם לא ראוי.
אתם תגידו לי מה התשובה? בעיניי היא פשוטה הרבה יותר- יש מונח שנקרא סטטוס קוו, אולי הגיע הזמן לנפץ אותו ולבנות לאט לאט מדינה כמו בקנדה שיש רובע ערבי, רובע יהודי רובע מעורב. אולי כך צריך גם עם החרדים, רובע חרדי, רובע יהודי, רובע מעורב.
להתחיל לדון מחדש לגבי עניין הגיוס, אולי במקום שהם יתגיסו לצהל, אז לבנות מסגרת שתועיל למדינה בצורה אחרת.
אולי במקום להלחם נגדם הגיע הזמן לחפש ולחשוב על פתרונות אחרים.
באחת מהכתבות ביוטיוב שצפיתי ראיתי חרדי שאומר שהוא רוצה שזכותו לעשות את המצווה שלו מבלי לראות בחורה בכמעט עירום(ביקיני)- והאם שהוא צודק, אך הבחורה טוענת שהיא רוצה גם... במקרים כאלו ניתן לקבוע זמנים נפרדים...
במקום לבזבז את כספי הציבור ולתת לצהל להילחם מול החרדים אולי הגיע הזמן להשתמש בכסף הזה כדי לשנות את הסטטוס קוו ולבנות משהו חדש שיותר יעבוד.
אני אומנם ימני מאוד ולא תומך למסירת שטחים, ולכן אני לא מאמין בצורך להקים מדינה פלסטינית ולהקים מדינה חרדתית וכאלה, אבל אולי אפשרי לייצר ערים חרדיות וערים ערביים וערים מעורבות
אתם תגידו שזה לא אפשרי ולא יעזור כי בסוף עדיין יש תחבורה ציבורית מקומות ציבוריים, מקומות בילוי וכל מיני כאלה -התשובה שלי זה שאתם צודקים, מדובר בתהליך מאוד מסובך שיאלץ לשנות את כל המדינה מבחינה מדינית, תחבורתית, כלכלית, חברתית, תרבותית- תהליך שייתכן ונתחיל אותו ויקח עשרות שנים להגות אותו ועשרות שנים לבצע אותו אבל אני חושב שבשביל שנתקדם למרות שהמון אנשים מפחדים מהמשפט שאני אומר- בעיניי צריך "לשבור את הסטטוס קוו "
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות