אני מתגייסת בקרוב ולתפקיד שרציתי עם קבע וקורס ארוך. אני מעולם לא אכלתי דגים ממש. כשהייתי קטנה ההורים שלי ניסו להרגיל אותי לכל מיני דגים מאירופה (הם לא קונים דגים תוצרת הארץ כי אומרים שהבריכות ששם מגדלים אותם והים התיכון הם מזוהמים במתכות וזה נספג בדג), אבל הייתי כמעט מקיאה מחתיכה קטנה או אפילו מריח של דג. נהיה לי מחסור בויטמין D בגלל זה ואני לוקחת כדורים אחרי שאמא שלי התייאשה משימורי דג. אני דואגת שבצבא אני אמצא את עצמי מורעבת או עם חוסרים תזונתיים קשים יותר אם לא יגישו בשר, או שזה יהיה בשר לא איכותי/פג תוקף כמו "שרירצל" (זה שניצל מסחוס של עוף). ניסיתי גם להתרגל לתחליפי בשר ליתר בטחון אבל זה גם לא הלך לי. יש גם לי מעי רגיז ואני משתדלת לאכול פחות סיבים כמו ירקות, פירות וסוגים מסוימים של דגן, אז התפריט שלי עוד יותר מוגבל. אני גם חוששת מנידוי חברתי, והבל פה של מישהו שרק אכל דגים גם גורם לי להקיא, ועכשיו כולם בקטע של מסעדות אסיאתיות וסושי, שאת זה אני בכלל לא אוהבת. אני לא יודעת איך אשרוד תורנות מטבח ושירותים (כי גם בשירותים לפעמים יש ריח של דג רקוב) או איך יביאו לי פטור? איך להסתדר עם האוכל ואנשים שאוכלים דגים בלי שאני אוכל דגים בעצמי? אפשר להוציא אישור מרופא על הבעיה שלי? שמעתי שיש כזה דבר אלרגיה לדג, אבל כשנתנו לי לטעום כשהייתי קטנה לא קרה לי כלום אחרי זה. מה שכן, אני סובלת מדי פעם מפריחה בעור והרופאים אמרו שזאת אלרגיה ממקור לא ידוע. אפשר לתת תירוץ שזה בגלל הדגים? אני פוחדת ללכת לפיסיכיאטר או קבן כי אני פוחדת להשמע מטורפת, ואני לא יודעת איך מקבלים אבחון שיש לי פוביה ספציפית. מה לעשות?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות