מהבקו מהבקו"ם... ועד מתי?!
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

אני מיועדת להיות תוכניתנית ומפחדת מהתפקיד. איך הוא?

שינשינית? בת 18 | כתבה את השאלה ב-16/11/18 בשעה 19:55

היי, אז כרגע אני שינשינית. שנה שעברה, במהלך י"ב, עשיתי מיונים לתפקידי המחשוב והתקבלתי למסלול של תוכניתנית, חוץ מהשלב של הסיווג הביטחוני שנשאר לי לעבור (בינתיים אין לי תאריך לסיווג בגלל הש"ש). בהתחלה הייתי ממש בעד התפקיד, למדתי מחשבים בתיכון וגם אהבתי את זה, ואני שמעתי שהתפקיד ממש טוב ומעניין ומועיל גם לאזרחות, אבל לאחרונה התחלתי לחשוש מהתפקיד. קודם כל לא שמעתי הרבה על אופי התפקיד ובטח שלא מאנשים שמשרתים בו, ואולי רק מציירים אותו יפה ומעניין ובעצם זה תפקיד ממש משביז. בנוסף אני מפחדת שאני לא אהנה בתפקיד וארגיש משמעותית, ואז גם נתקעתי עם קבע. ואני גם חוששת שהתפקיד ממש קובע לי את העתיד, כלומר שאני לא אוכל או שזה לא יהיה הגיוני לעסוק במקצוע שיעניין אותי (במקרה ולא ארצה להתעסק במחשבים). ברור לי שהכל תלוי בי בסופו של דבר, אבל האם כדאי לי ללכת לתפקיד הזה אם אני לא בטוחה שארצה לעסוק בזה? האם שמעתם על אנשים שהלכו לתפקיד הזה ולאחר הצבא המשיכו בחייהם ולמדו/לומדים תואר בנושא אחר ולא עובדים בהכרח בהייטק?
בנוסף אני לא מסתדרת כל כך בשנת השירות שלי ואני מתלבטת אם לפרוש ואולי להקדים את כל התהליך. אני יודעת שזאת רק תחילת השנת ושיכול להיות שיסתדר אבל אני מרגישה שאני מפספסת את חוויית המלשביות שלי ופוחדת שאני אסתכל על השנה הזאת בדיעבד ואתבאס. אני חושבת שאני יכולה להפוך את המלשביות שלי למשמעותית גם כן.
אז אם נסכם את השאלות והתהיות:
1. מכירים מישהו ששירת בתפקיד הזה או שמכיר מישהו ששירת בתפקיד הזה ויוכל לספר קצת עליו?
2. האם לשרת בתפקיד הזה באמת אומר שמהלך החיים שלי נקבע? כל מי שמשרת בתפקיד הזה הולך להייטק? הגיוני לשרת בתפקיד הזה ולא לעסוק אחר כך במקצוע?
3. מכירים סיפורים על אנשים שסיימו את שנת השירות שלהם ולא היו מרוצים? האם אני באמת מפספסת את חווית המלשביות?
4. האם לפרוש ולהקדים את התהליך של המיונים לצבא והגיוס, ולהפוך את המלשביות שלי למשמעותית? (מתכוונת לעבוד ולהתנדב אם אפרוש)
כל הצעה, שאלה ותשובה אחרת יתקבלו בברכה

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (2) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"

חדשות במדור
אקראיות במדור

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות