בתי ילדה מאוד חברותית בכיתה, אני בהחלט מאוד גאה בה על כל הערכה שאני מקבלת מהמורים, מנהלת ומהחברים מכל מיני מקומות בארץ.
לא מדובר בתלמידה שמביאה הביתה מאיות ובולטת בשחצנות אלא תלמידה שמביאה תעודה טובה ויודעת לשלב את כל המחוייבויות שלה ורואים שהיא מאוד משתדלת להיות תלמידה טובה,חברה ובכלל אדם טוב. לבתי חברות רבות וגם חבר. החבר הוא ילד מהכיתה השניה ומסיפורים שלה הם מתראים כל הפסקה, הוא מגיע איתה כל יום לתיכון והם בקשר רציף גם עם הפעילויות שלהם לא תמיד יחד.
אני מכירה את ההורים, בחור טוב ומאוד שקט, לא אובססיבי כלפיה ובהחלט לפי מה שאני רואה הקשר מאוד טוב.
לבתי חברה שעברה מהכיתה שלה לכיתה של חבר שלה שנה שעברה כיוון שרצתה להתמקד במגמה מסויימת. אף פעם לא אהבתי את החברה הזאת כיוון שראיתי הרבה מאוד התנהגויות ממש לא טובות כלפי הבנות ובכלל כאישיות (לא חששתי למשל שבתי תיסחף אחרי סמים, מסיבות מין ולבוש פרובוקטיבי שהחברה שלה עושה). אבל מה שכן מאוד מפריע לי ובגלל זה אני כותבת כאן.. זה שאני קולטת אותה כשהם נפגשים אצלנו במרתף, אותה ילדה מנסה בהזדמנויות שונות לפתות או להימרח על החבר של הבת שלי. הבת שלי הבחינה בפעם אחת כשזה קרה ודיברה איתה ואיתו (אין לי מושג על מה כיוון שזה היה רחוק), הבת שלי באה וסיפרה לי בגדול ולא סיפרתי לה על פעמים אחאות שהבחנתי בכדי לא להכניס אותה לפרנויות או חרדות. אני כן ייעצתי לה להתרחק ולא להזמין אותה אלינו שוב וכך עשתה. אבל מה שקרה הוא שחברות שלה שנמצאות בכיתה של אותו חבר, באות ומספרות לה שאותה ילדה לא מפסיקה לנסות לפתות את אותו בחור. פעם אחרונה היא התיישבה על הברכיים שלו והורידה גופיה בהפסקה כי היה לה חם. אינכם מכירים טותי או את האנשים כאן אבל מבלי להשתחצן, אין לבחורה הזאת עשירית מהיופי של הבת שלי, לא כישורים ולא התנהגות.
אני כן חוששת כי בחור בן 17 עם הורמונים שלא נחים יכול ליפול ולעשות טעות שיתחרט וזה מה שיכריע מבחינת הבת שלי על הקשר וכך היא תחליט להיפרד ולא להסתכל אחורה (שמתי לב שכשהיא מפסיקה קשר עם בחור, היא מוציאה אותו מחייה ממש,לא קרה שהיא חזרה למישהי או נשארה בידידות איתו).
כל זה חבל לי. הבחור ילד טוב ומאוד נחמד, שקט שלא באמת נראה חזק כאופי אבל הוא בחור טוב שעושה טוב לבת שלי ומה שמפריע לי שנכנס ביניהם נחש שרוצה משהו והבחור הזה לא מספיק חזק אולי כדי לחסום אותה ולהיות ברור, למרות שבבירור הטא לא רוצה אותה ואין לו עניין בה ממה שהבנתי מהחברות של הבת שלי כשהן אצלנו בביקור אחר הצהריים.
החברות שלה ממש מופתעות מאיך שהיא מרשה לעצמה להתנהג. שורה תחתונה - בשיחה עם הבת שלי, היא החליטה לא להיות דומיננטית או לומר לו משהו כרגע אלא לראות לאן זה יילך מבלי להתערב אלא לבחון את ההתנהגות שלו ומה שיהיה-יהיה.
למאות שהיא בוגרת ומבינה עניין, קשה לי שכך היא מתנהלת למרות החוכמה שלה להבין שהחיים הם לא מה שאנחנו רוצים. מניסיון חיים שלי הבחור הזה יפול ברשת אבל לא ירצה להישאר כי אני יודעת עד כמה הוא אוהב את הבת שלי וזה כאילו לצפות מהצד בשידור חי, בסיום מאוד קשה ועצוב של סרט אהבה.
בתי בחורה מאוד מחוזרת ומקובלת, לא תהיה לה בעיה לצאת אפילו מיד עם מחזרים שאני יודעת כמה רבים הם כי הם כל היום מחכים לה ליד הבית כשהיא חוזרת מבית ספר (יש כאלה שזורקים לה מדי פעם מתי היא עוזבת את החבר שלה כבר ונותנת להם הזדמנות, שולחים לה פרחים, משאירים לה מתנות כשהיא חוזרת, מחכים לה עם גלידות ומלא דברים).. אבל היא לא תצא כל כך מהר והיא תסתגר ותכאב מאוד חזק מבלי לשתף אותנו.
קשה לי עם זה ואני מבקשת עצות בעיקר מאימהות המעורות בחיי הבנות שלהן - מה אני יכולה לעשות לפני שיקרה כאן משהו קשה בחזקת אל-חזור?
תודה רבה
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות