לימודים וסטודנטים לימודים וסטודנטים
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

אני בלחץ - הגעתי לגיל 25 ולא התחלתי ללמוד! מה לעשות?

אני בן 25 | כתב את השאלה ב-14/11/17 בשעה 15:18

תקשיבו , אני חייב לשתף ולשאול אתכם.
אין לי מושג איך הגעתי למצב הזה, אבל אני כבר בן 25, בלי תעודת בגרות, לא התחלתי ללמוד. אין לי תעודת בגרות בגלל שלמדתי בישיבה ויצאתי מהדת.
לפני כמה שנים התחלתי ללמוד במכללה חרדית אבל עזבתי כי האמנתי שאסור לי ללמוד שם כשאני כבר לא חרדי (כי התנאים שלהם שמי שיכול ללמוד שם הוא רק מי שחרדי באמת).
אני ממש מיואש.. אני לא יודע איך אני אסתדר בחיים. אני גם לא אחד שאוהב ללמוד. אני יכול לספר על עצמי שבזמן הלימודים הקצרים שהיו לי קבלתי 100 במתמטיקה, פעמיים.
אבל אני לא אוהב ללמוד, ויש לי בעיות חברתיות ללמוד בקבוצות עם אנשים, אני מעדיף שייכנסו לי 100 אלף שח כל חודש, מאיזה ג'וב נחמד, הבעיה שאני לא מוצא כזה.
ולא, אל תגידו לי שאני חי בסרט - כי אני אגיע לזה - אני ארוויח סכומים כאלה.
אני ממש מפחד מכל העניין של הלימודים - תראו באיזה מצב אני נמצא! אין לי גרוש על הנשמה, אין לי בגרות, מקום חרדי אני לא יכול ללמוד כי אני לא חרדי ואני לא רוצה להתחפש ולשקר עליהם - אני מפחד שזאת עבירה.
במקום חילוני אני לא יכול ללמוד גם, כי אין לי בגרות , אני ממש מתוסכל מהמצב.
יתירה מזו, אני גם לא יודע מה אני רוצה ללמוד! אני כל החיים שלי חייתי בישיבה, וידעתי שכל החיים אלמד גמרא, והנה פתאום אני יוצא לעולם שאתה משהו רק אם אתה עורך דין או רופא או מהנדס.
ואני לא רוצה לא את זה ולא את זה. לימודי רפואה מענייינים ומושכים אותי כי זה מעניין אותי וגם כי זה יוקרתי ואני אוהב דברים יוקרתיים וקשים להשגה.
אבל האמת? אני רוצה שיהיה לי מגדל משלי, איזה מקום כזה משלי, שאני יהיה איזה מנכל שם, וארוויח 80 אלף מכמה צעקות על אנשים ביוםיום, אני חייב להצליח בחיים תעזרו לי דחוף, אני חייב עזרה!!! אני חייב להרוויח טוב, אני חייב להוציא הרבה תארים, אני חייב שיהיו לי כמה דירות, אני חייב ואני לא מגיע ואני מתוסכל , אני מתחיל ממש לפחד על החיים שלי! איך אני אסתדר? אני לא יכול סתם להיות איזה שומר עלוב, אני חייב להיות באיזה משרה מכובדת ושייתנו לי כבוד, אני חייב את זה, אבל כאמור בגלל שאין לי בגרות ובגלל שאני עצלן, אני לא מגיע לזה. אני מתחנן לעזרה. תגידו לי מה לעשות. והאם לדעתכם הייתי טמבל שעזבתי את לימודי החרדים?
בכל אופן, אני חייב דחוף עזרה, אני חייב להיות במשרה מכובדת ושיהיה לי תארים וכבוד וחייב להרוויח טוב. עזרו לי. אני מתחנן. אני פשוט לא יכול יותר.
(לגבי לימודי החרדים אני מדגיש - עזבתי כי חשבתי אז שזו עבירה פלילית להוציא תואר במקום שבו אתה מתחפש לחרדי ואתה כבר לא. ומבחינת המדינה זה נקרא קבלת דבר במרמה, כי אתה משקר על המוסד לימודים ולא עומד בתנאיו. לכן פרשתי)

עדכון מאני, שואל השאלה 2017-11-14 15:26:17

למי שלא הבין - אני הייתי חרדי ויצאתי בשאלה, וכשהתחלתי ללמוד אצל החרדים כבר לא הייתי חרדי
שמור עדכון

עשיתי טעות שעזבתי את לימודי החרדים?

כן
 
8
לא
 
29
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (6) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות