מתבגרים מתבגרים
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

למה הטבעונים כל כך כועסים ועצבניים?

קאי בן 16 | כתב את השאלה ב-17/04/17 בשעה 12:26

שלום כולם,
אני רוצה לנסות להסביר לכם למה אנחנו הטבעונים כל כך כועסים ועצבניים, וברור שלא כולם ככה, יש את אלה שטבעונים ולא מחפשים שגם אחרים יהיו, שזה גם בסדר.. אני מבקש מכם לבוא בראש פתוח ולא ראש בקיר, בבקשה.

אנחנו הטבעונים כועסים כי אנחנו רואים את העולם בצורה נוראית, דמיינו לכם איך הייתם מרגישים אם הייתם חיים בתקופה שבה האדם הלבן ניצל את האפרו - אמריקאים ועשה אותם לעבדים קנה אותם כאילו שהם מוצר, דמיינו לכם איך הייתם מרגישים אם הייתם חיים בתקופה שבה נשים היו מקבלות סטירה אם הן היו מעיזות להביע דעה או אפילו להוציא מילה מהפה שלהן, דמיינו לכם איך הייתם מרגישים אם הייתם חיים בתקופה שבה היו משמידים יהודים במחנות השמדה רק בגלל הדת שלהם, דרך אגב הנאצים היו מקימים מחנות השמדה גם להומואים, לסביות ולצוענים שעליהם לא מוזכר בכלל בספרי ההיסטוריה שלנו בבית ספר, אבל זה כבר נושא אחר.

מה שאני מנסה לומר שזה אנחנו הטבעונים מרגישים שאנחנו חיים בעולם גזעני (יותר נכון - סוגני, סוגנות - הוא מושג מתחום זכויות בעלי־החיים המתאר, על דרך הגנאי, הבדלה מוסרית ואפליה בין בעלי חיים על פי מינם הביולוגי) וכולם פשוט אדישים למצב.

עולם שבו קניית כלב/חתול נחשב למעשה לגיטימי - אני אישית משווה את זה לקניית תינוק, לא קונים תינוק ולא קונים חיות מחמד הם לא רכוש! בעלי חיים לא קונים, בעלי חיים מאמצים, אפשר אחרת!

עולם שבו נרצחים 2 מיליארד בעלי חיים בכל שבוע בשביל לשמש כמזון ל7 מיליארד אנשים, למרות שאפשר אחרת!

עולם שבו תולשים מאווזים את נוצותיהם בצורה מזוויעה, רק כדי למלא כרית למרות שאפשר אחרת!

עולם שבו מנסים מוצרי קוסמיטיקה כמו שמפו, איפור, בשמים על בעלי חיים, למרות שאפשר אחרת!

עולם שבו מסירים לבעלי חיים את הפרווה/עור שלהם בשביל ביגוד, והתהליך הזה הוא הכי נורא שאי פעם יצא לי לראות, לא לוקחים אותם למספרה אם זה מה שחשבתם, ממש מסירים להם את העור/פרווה מהגוף (מושכים אותו), למרות שאפשר אחרת!

אני לא מנסה להטיף לכם או להאשים אותכם שאתם לוקחים בזה חלק, רק ניסיתי להראות לכם את הצד שלנו, הטבעונים.

קאי צירף תמונה לשאלתו :

עדכון מקאי, שואל השאלה 2017-04-18 04:20:32

אני מקווה לפחות שגרמתי לכמה מהאנשים שצפו בשאלה לחשוב שוב על הנושא ולחקור קצת, חקירה קטנה באינטרנט והאמת מתגלה.

(קירות שקופים, מלאני ג'וי, ד"ר מייקל גרגר, גארי יורופסקי,אסא קיסר, ארת'לינגס, cowspiracy, forks over knives)
שמור עדכון

האם עכשיו אתם מבינים קצת יותר את הזעם של הטבעונים?

כן
 
34
לא
 
87
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (40) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות