אני וזוגתי חגגנו 3 שנים לא מזמן, היא רומזת על חתונה כבר לא מעט, אני מסיים את הסטאז' שלי בקרוב, במקצוע שלי לאחר מס' שנים המשכורת הופכת לנאה מאוד.
בעבודה שלה היא מרוויחה משמעותית פחות ממני, פחות מרבע-חמישית...
למרות שאני סומך עליה ב100% ואוהב אותה, הסטטיסטיקה היום אומרת ש50% מהזוגות מתגרשים וזה מגיע לרוב מהאשה. אני שומע לא מעט סיפורים על גברים שמאבדים חלק מכבד מהכנסתם בעקבות הגירושין, גם אם זה כביכול על ילדים - הגרושה מוציאה חלק ניכר מהכסף על מותרות אישית. (יש גם סיפורים הפוכים אבל זה לא רלוונטי למקרה שלי)
דיברתי איתה על זה, היא מוכנה לחתום על הסכם ממון וכל מה שיידרש, אבל אני לא יודע איך להגן על עצמי מבחינה חוקית - האם יש אפשרות לעשות חשבונות נפרדים לכל אחד פלוס חשבון משותף לשנינו שישלם על הכל (חשבונות, בית וכו'), אליו ייכנס נניח 70% מהמשכורת של כל אחד?
האם יש אפשרות לקבוע שבמידה ואנו מתגרשים ואנו ללא ילדים אז אף צד לא חייב לשני כלום (מלבד רכוש שנקנה יחד, אותו נחלק באופן הוגן)?
ובמידה ויהיו לנו ילדים ונתגרש, אהיה מחוייב ב% מסויים של מזונות שלא עולה על סכום קבוע (נניח 4,000 לילד)? משום שאין שום סיבה שאצטרך לשלם 50% מהשכר שלי, שזה סכום שהוא לפחות פי 2 יותר ממה שהיא מרוויחה.
תודה לעונים
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות