היי אודה מאוד אם תקראו את השאלה עד הסוף ותוסיפו עצה:)
קצת רקע:
יש לי חברה מאוד טובה, נקרא לה שירה. אני והיא מכירות כולה שנה אבל הספקנו ליצור בינינו חיבור דיי עמוק ואני מגדירה אותה כאחת החברות הטובות ביותר שלי. לשירה יש חברה שנקרא לה לי שבעיני הקשר בינהם קצת בעייתי.
אגיד על עצמי שאני כן ביץ' ואני מודעת לזה, אני כן נותנת כסף לקבצנים, קמה לקשישים באוטובוס, עוזרת למי שצריך וכל זה אבל אני יכולה להגיד שאני טיפה יותר מרשעת מהאדם הממוצע אז כל העצות של "את אדם רע" לא יקדמו אפחד כי אני מודעת למצב.
שירה לעומתי אדם טוב בצורה קיצונית, היא יכולה לתת לך את כל האוכל שלה אם תבקש בלי להגיד לך מילה על זה שהיא רעבה, תמיד יוזמת דברים חיוביים בכיתה ובכללי רוב הפעולות שלה הן מתוך טוב לב. כל זה יהיה רלוונטי בהמשך.
לפני שנה שלושתינו נפגשנו בכיתה ובמסגרת ההתחברות שלי לילדים בכיתה התחברתי גם עם לי, נהינו לחברות דיי טובות ותמיד היינו צמודות. במהלך החברות שלנו היא סיפרה לי על היחסים הדיי עכורים שלה עם אביה. הוריה גרושים ואביה כל הזמן מתנדנד בין לרצות איתה קשר או לא והדבר מעיב על מצבה הנפשי, וכשהם בקשר הקשר הוא לא קשר בת ואבא נורמלי, נגיד את זה ככה, והוא כולל השפלות וירידות.
במרוצת הזמן הקשר החברי בינינו ניתק בגלל שהיא ירדה עלי חופשי והוציאה עלי עצבים וזה לא התאים לי. אני התחברתי לשירה וכמה חודשים לאחר מכן גם לי התחברה עם שירה.
לי סיפרה לשירה את כל מה שהיא סיפרה לי ושירה ליוותה אותה בכל המשברים הנפשים שלה ותמכה בה מאוד. הקשר שלהם בנושא היה מאוד אינטנסיבי אפילו כמעט טיפולי. שירה הקדישה ללי את רוב זמנה והדבר ניתק אותה חברתית מהכיתה כי לי אינה ילדה פופלארית עקב הסיבות שהזכרתי קודם. דיי מהר לי התחילה לרדת ולהוציא עצבים גם על שירה, לפעמים היא גם הייתה צועקת עליה ונותנת לה כאפות קטנות אם עבר אליה יום רע או משהו.
לא פעם ולא פעמים שירה הייתה באה אלי בוכה ומספרת לי איך הקשר עם לי סוחט ממנה כוחות נפשיים במיוחד לאור היחס שלה אליה ועל זה שהיא מנתקת אותה מהכיתה ומשאר החברות שלה ושכבר נמאס לה. אני אומרת לה שהיא לא חייבת לסעוד אותה, זה לא התפקיד שלה במיוחד לאור היחס שלה אליה, ושהיא יכולה לשלוח אותה ליועצת ושהיא מקצועית ושהיא תעזור ללי יותר ממנה. אבל שירה אומרת שהיא לא יכולה כי היא תתיקף רגשות אשם.
וכך המצב נמשך עד היום. יש לציין שחיה של שירה גם אינם קלים. הקשר עם אימה לא יציב והיא עברה ניסיון אונס, אך היא מסרבת לקבל עזרה ומנסה להתמודד בעצמה.
(לכולנו בכיתה יש איזה סיפור רקע, אני למשל עברתי אלימות פיזית ותקיפות מיניות ביסודי אבל אני משאירה את זה בעבר)
בקיצור לשירה יש מספיק על הראש ואני דואגת לה.
מה אני עושה בלי לצאת ממש דוחה
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות